(video)…Askar ni dikepung oleh is sniper, akan ditembak pada bila2 masa! saat akhir dia guna cara bijak ni larikan diri, lebih menarik dari filem!

Ringkasan Video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)
Peperangan kerap berlaku kat negara-negara seperti Arab. Salah serorang askar dalam video ni yang sembunyi kat belakang batu, tidak dapat larikan diri sebab ada IS Sniper sedang tembak dia. Batu di depan dia tu digunakan sebagai bahan pelindung supaya askar tersebut tidak dapat ditembak mati.

Askar ni tidak dapat lari, kalau lari dari batu tu akan terus ditembak oleh IS Sniper. Tambahan pula peluru askar tersebut nampaknya telah habis guna. Tidak dapat lawan balik dah. Kena fikir satu cara untuk larikan diri nie.

Tanpa fikir banyak, askar tersebut tanggalkan topi dia, dan guna satu kayu panjang letak di bawah topi, lepas tu guna kayu panjang tu bergerak-bergerak kat atas batu, buat IS Sniper tu ingat topi tu ialah dia yang sedang bergerak, tengok dapat tipu IS Sniper tak.

Dia tunggu masa yang paling sesuai untuk larikan diri. Bila IS Sniper tu “rehat” seketika untuk menembak, dia buang topi tu ke satu arah, buat IS Sniper tu ingat dia lari ke arah tu. Dalam saat yang sama, dia cepat-cepat lari ke arah yang bertentangan, akhirnya berjaya larikan diri daripada tembakan IS Sniper tu.

sumber : mediamassa

Harap dunia kita ni akan kurangkan lagi peperangan sebab peperangan akan buat banyak orang hidup dalam keadaan yang sengsara. Jom sama-sama kita lihat video ni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *